Már a pizzáért is lehet fizetni a Hyundai Ioniq 5 villanyautóval, ha az ember Amerikában vásárolja meg a kocsit.

(Fotó: Hyundai)

Aki nem úgy gondol a következő generációs autókra, mint a fizetés eszközére és előfizetési termékek eladásának helyszínére, az le van maradva. Az autóhoz egy ideje már nem csak a konzervatívnak számító autóhitelek, lízing megoldások és biztosítások kötődnek.

Már egy benzines vagy dízeles autó is fizethet több dologért. Úthasználat, tüzelőanyag, parkolás vagy akár a fentebb emlegetett biztosítás is. A koronavírus arra is megtanított minket, hogy az érintés nélküli, sőt lehetőleg a kocsi biztonságából lebonyolított tranzakciók kényelmesek. Ha az érintőképernyőn ki lehet fizetni a benzint, akkor nem kell bemenni a kúthoz, emberek közé.

(Fotó: Hyundai)

A villanyautók esetében mindez hatványozottan jelenik meg. A Hyundai be is jelentette, hogy a remekül kinéző Ioniq 5-ban elindítják a beépített fizetési modult. Első körben az Egyesült Államokban töltésért, étel vásárlásért és parkolásért lehet fizetni, ehhez megvannak már a Hyundainak a partnerei is. A kocsiba épített Bluelink nevű szoftverrel azonban további szolgáltatásokat is lehet integrálni. Ráadásul még a Google Assistanttel is összeköthető, ha valaki arra vágyik, hogy a telefonján keresztül beszéddel küldjön információt az autójára.

És hogy milyen extra funkciót lehet eladni egy autóhoz? A bizonytalan határidővel elkészülő – ha egyáltalán! – Tesla Full Self Driving csomag a klasszikus példa, igaz ennek van hardveres oldala is. A legújabb S500-as Mercedesben viszont utólag is meg lehet venni egy kártyás vásárlással, hogy a hátsó futómű nagyobb szögben tudjon fordulni, így lecsökkentve a kis bálnányi limuzin fordulókörét. A Totalcar olyan jó videót forgatott a kocsiról, hogy nem is részleteznénk tovább, hogy mi van még benne.

Az autózás csúcsa – Mercedes S-osztály Totalcar teszt

mercedes #s-class #totalcar #tesztSzoktak fanyalogni, amikor megjelennek az első képek, de hogy az S-osztály hogy néz ki, sokadlagos kérdés, a műszaki tarta…


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?