Szányal a digitális valuta árfolyama, csak az esztelen jóslatok tudják megelőzni a szárnyalásban.

(Fotó: Steve Jurvetson / Flickr CC-BY)
(Fotó: Steve Jurvetson / Flickr CC-BY)
(fotó: Steve Jurvetson / Flickr CC-BY)

Minden bitcoinos hír azzal szokott kezdődni, hogy a digitális fizetőeszköz árfolyama hajlamos érdekes mozgásokra. Arra viszont senki sem számított, hogy két nap alatt 2200 dollárra felé emelkedik az ár és ott is marad.

A kriptopénz ezzel idén 124 százalékos emelkedést mutatott be, az elmúlt 12 hónapot nézve pedig 400 százalékkal erősödött. Az pedig, aki 2010 nyarán vásárolt bitcoint száz dollárért, ma 3,5 millió dollárért adhatná el a kriptopénzeit. A New York Post kalkulációja szerint aki ugyanekkor az S&P 500-as lista cégeit tömörítő alapba fektetett egy százast, ma 250 dollárral rendelkezne.

 

A svájci Xapo nevű bitcoin tárca cég elnöke pedig rögtön egy még nagyobb jóslatot mondott. Szerinte öt-tíz éven belül az árfolyam eléri az egymillió dollárt. Van egy verseny a pénzügyi megmondóemberek között. Korábban már a Peter Smith blockchain befektető és Jeremy Liew, aki a Snapchat egyik korai befektetője állították, hogy 2030-ra félmillió dollárt fognak kérni egy bitcoinért. Most ez a tipp duplázódott meg.

Mint minden aranyláz esetében a leghasznosabb tanács valószínűleg az, hogy csak óvatosan.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Hogyan teremthetsz magadnak földi paradicsomot? – Onlinepénzinfo 2017.06.05

    […] A teljes cikk itt olvasható: https://fintechradar.hu/fizetes/0524/par-even-belul-egymilliard-dolla… […]

Vélemény, hozzászólás?