Az OTP ügyfelei már hozzáadhatják Apple készülékükhöz kártyáikat. Régi telefonnal és más banktól származó kártyával nem megy.

Évek óta várják a magyar Apple rajongók, hogy a cég fizetési megoldását magyar bankkártyákkal is igénybe lehessen venni. A pletykák idén tavasszal kezdtek határozott körvonalat ölteni, nyár elején pedig az OTP elindította a szolgáltatást. Az Apple Pay indulását a kaliforniai cég is visszaigazolta, és a funkció feltűnt az OTP Smartbank nevű iOS-es appjának mai frissítésében is.

Az Apple Pay implementációjának a nehézsége, hogy a kaliforniai cégnek kell engedélyeznie, hogy az egyes bankok által kibocsátott kártyákat hozzá lehessen adni az iOS rendszer tárca alkalmazásához. Cserébe az OPT kártyái ugyanúgy működnek az iPhone-okon, mint bármelyik másik engedélyezett bank fizetőeszköze. A szolgáltatás elindítása nem különösebben fejlesztésigényes, nem kell saját appot készíteni, a technológiát az Apple adja – magyarázta a folyamatot behatóan ismerő forrásunk.

Az Apple Pay fizetés ugyanúgy zajlik, mint bármelyik másik, androidos készüléken kezdeményezett NFC-s fizetés. A különbséget az jelenti, hogy a szoftver integráltabb, mélyebben van a rendszerbe építve. Az Apple fizetés egyelőre csak az OTP kártyáival működnek. Forrásunk úgy értesült, hogy több magyarországi bank vár az Apple jóváhagyására, így a nyár folyamán több pénzintézetnél elérhetővé válik az Apple Pay.

További pletykák szólnak arról is, hogy a Revolut európai fizetési startup és neobank is Apple Pay bevezetésre készül. A funkciót elsőként megkapó országok listáján azonban nincs ott Magyarország.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?