Stabilan működnek a kriptotőzsdék, ha éppen senki nem akar kereskedni rajtuk. A baj akkor lép fel, ha az emberek vennének vagy eladnának.

(Fotó: goodegg0843 CC-BY)

Van egyfajta mintázat abban, hogy mikor válnak teljesen vagy „részlegesen” elérhetetlenné a kriptotőzsdék. Ez a mintázat gyakran mása annak, hogyan mozognak a kriptovaluták árai – írja a Verge.

Magyarul: ha tömegek akarnak venni vagy eladni kriptót, akkor menetrendszerűen összeomlanak a tőzsdék. Nem olyan jellemző ez, amely növelné a pénzügyi termékbe vetett bizalmat. Legutoljára szerdán volt erre példa, amikor a kínai állam bejelentése és a korábbi Elon Musk nyilatkozatok több hónapos mélypontra küldték a bitcoint. Az árfolyamingadozásra válaszul a Coinbase és a Coinbase Pro részben elérhetetlenné vált.

A rendszernek nem a bitcoinhoz kapcsolódó részei adták meg magukat, hanem az ethereum és az ERC-20 tokenek átutalását kezelő kdok terhelődtek túl egy-másfél órára. A cég szerint szerdára sikerüt megszerelni a rendszert, így azok, akik a kriptók árcsökkenésétől megijedtek eladhatták vagy más tárcába küldhették a kriptovalutás befektetéseiket.

A Coinbase korábban is jelezte, hogy az extrém árfolyamingadozás túlterelheti a rendszereiket. Ez teljesen rendben is lenne, ha a kriptovalutáknak nem ez az extrém árfolyamingadozás lenne az egyik fő jellemzője.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?