A Valve videojátékos cég kitalált valamit, amiből hatalmas pénzeket kereshet, és nagyon rossz példa lehet.

Több módon lehet pénzt keresni a játékosokból, a Valve megtalálta a legrosszabbat
(fotó: Dota2 / Valve)

A Dota 2 e-sportból a Valve eddig is nagyon szépen keresett. Az nagy tornákra befizetett jegyek, speciális csomagok ára millió dollárokra rúg, de az éves prémium előfizetésből is csorog a pénz. Idén viszont az éves Battle Pass nevű előfizetéshez csomagolnak egy új szolgáltatást is. A befizetett tíz dollárért egy kísérletinek mondott „Játékos Elkerülése” funkció letiltja az idegesítő, sértő, hangos idióta játékosokat. Moderációként működik egy olyan környezetben, ahol a toxikus felhasználók a legnagyobb probléma.

Máshonnan nézve – írja a The Verge – legalább tíz dollárt kell fizetni azért, hogy az embert ne zaklassák. Mindezt úgy, hogy az online felületeknek, legyen szó a Facebookról, Twitterről vagy akár egy játék belső chatjéről, az egyik legkomolyabb problémája a zaklatás. Az internet remek kísérlet volt arra, hogy valós névvel vagy anélkül, az emberek igazán szemetek tudnak egymással lenni.

A Dota 2-ben egyesével le lehet tiltani partnereket, de ez a játékosokra terheli, hogy kiszűrjék maguk számára a szexista, rasszista játékosokat. A Valve eddig nem tett komoly lépéseket a probléma megoldására. Egyelőre a toxikus játékosok elkerülése sem egy kész megoldás. A lap szerint a legjobb esetben is csak félig működik. A probléma azonban nem az, hogy momentán nem jó a szűrés, hanem hogy az emberhez méltó körülmények megteremtését prémium funkcióvá teszi a fejlesztőcég.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 2 hozzászólás

  1. A zalkatásmentes életet választ fizetőssé Valve – Fintechradar.hu 2019.05.20

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Source link […]

  2. Valve – Fintechradar.hu makes the free world 2019.05.20

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Source link […]

Vélemény, hozzászólás?