Pont olyan kriptovaluta ne lenne, aminek az a célja, hogy elküldje Elon Muskot a fenébe? Eddig nem volt, de létrehozták.

(Fotó: Tesla Owners Club Belgium CC-BY)

Vannak olyan kriptovaluta rajongók, akik erősen unják, hogy Elon Musk egy-egy twitje kilendíti a bitcoin árfolyamát. Különösen most vannak felhúzva, hogy a bitcoint mélypontra küldte Musk egy megjegyzése arról, hogy a Tesla mégsem fogad el kriptós fizetést.

A fentiek eredőjeként jött létre a stopelon nevű kriptopénz, ami az elindítását követő napon 500 százalékot drágult. Majd visszaesett, így most 0,0000068 dollárért adnak egy stopelont. Szóval egyelőre arra azért várni kell, hogy az ember stopelonból gazdagodjon meg.

A stopelon alkotóinak kiáltványa szerint a „narcisitzikus milliárdos” befolyásának csökkentése a cél. És ha már ebbe belefogtak, akkor szeretnék kitúrni a Teslából is Elon Muskot. A vágyaik nem feltétlenül állnak stabilan a valóság talaján, de értékes visszajelzés arról, hogy egyrészt minimális energiabefektetéssel bárki kibocsáthat kriptovalutát, másrészt pedig nem mindenki tekinti pozitív tényezőnek Muskot.

A Newsweek szerint már létezik fuckelon nevű kriptó is, ami darabonként 1,67 dollárba kerül és Logan Paul, a botrányokat kedvelő youtuber is beállt mögé.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?