Meglepődnénk, ha az USD Coin ötlete nem gerjesztene filozófiai vitákat a kriptopénzes közösségben. De az biztos, hogy a tőkebefektetőknek tetszik az ötlet.

Meglepődnénk, ha az USD Coin ötlete nem gerjesztene filozófiai vitákat a kriptopénzes közösségben. De az biztos, hogy a tőkebefektetőknek tetszik az ötlet.

bitcoin

A bányász hardvereket gyártó – és számos csatolt szolgáltatást is értékesítő – Bitmain mellett több hagyományos kockázati tőkés cég is beszállt a Circle új befektetési körébe. A Circle végül 110 millió dollárral lett gazdagabb, az értéke pedig 3 milliárd dollárra ugrott.

A négy éve indult startup fő terméke egy egyszerű, bárki által használható kriptopénzes tárca és fizetési megoldás volt. Azóta azonban nemzetközi terjeszkedésbe fogott, sőt egy tőzsdét is vett magának. Ez utóbbi a Poloniex, amit idén vásárolt fel 400 millió dollárért.

A mostani tőkebevonást sem csak azért hajtották végre, hogy életjelet adjanak. Egy új termék kifejlesztésén dolgozik a Circle, amely a kriptopénzes világ instabilitására akar választ adni. Az árfolyam gyors változása teszi érdekes spekulációs valutává a legtöbb kriptovalutát, ugyanakkor fizetőeszközként ezért nem az igazi. A Circle erre egy új kriptopénzt szán megoldásként, a USD Coin nevűt, amelynek árfolyama a dollárhoz lesz kötve.

Egyelőre csak a Circle fog kereskedni az USDC betűjelű valutával. Sőt létrehoztak egy Centre nevű céget is, amely az USD Coint kezeli, illetve amely más, szintén fiat pénzekhez kötött valutákat hoz létre.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?