Új funkcióval fogja felvértezni az Apple a fizetési megoldását. A 9to5Mac értesülései szerint a cég hamarosan bevezeti az NFC matricákat, amelyekkel fizetést lehet indítani.

(Forrás: Tupalo.com)
(fotó: Tupalo.com)

A lap szerint a Bonobos ruhaboltok pénztárai, a PayByPhone parkolócég parkolóórái és a Bird elektromos rollerei lesznek a tesztek első eszközei. Az NFC-s matricák nem igényelnek áramellátást, karbantartást, odafigyelést, még enni sem kérnek. Olyan helyekre lehet őket telepíteni, ahová egy okos, netkapcsolatot igénylő terminált kényelmetlen lenne. A parkolóóra tökéletes példa erre.

A fizetés a szokott módon történik: a felhasználó az NFC-s címkéhez érinti a telefonját. A fizetés az Apple Wallet appján keresztül történik, nem kell más alkalmazásokat telepíteni a használatához. Ez azt is jelenti, hogy iOS felhasználók a Bird alkalmazás telepítése nélkül is elköthetnek majd egy rollert.

A pletykák szerint több kereskedelmi cég tervezi a funkció bevezetését. Illetve vannak, akik a hűségprogramjukat is alkalmassá fogják tenni az NFC-matricás üzemre.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?