Mindenki vásárol, de a fizetési szolgáltató nem keres az üzleten. A tőzsde bizalma viszont nem ingott meg.

123rf

Az amerikai tőzsde elemzésével, illetve a világbeli történések és a tőzsde összefüggéseinek találgatásával nem fogunk foglalkozni. Viszont akadnak olyan teljesen megmagyarázható mozgások is, amelyeknek még a fintechhez is van közük. Például a járvány alatt a Paypal részvények ára nagyjából folyamatosan és meredeken emelkedik: most pedig beállította a saját rekordját is.

A korábbi 123,91 dolláros rekordot február közepén állította be a részvény. Most azonban 144 dolláron kereskedtek a papírral.

A befektetők optimizmusa csak részben megalapozott. A Paypalhoz tényleg özönlenek az új felhasználók. Az elmúlt három hónapban 7,4 millió új felhasználói fiókot nyitottak a szolgáltatásban. Ugyanakkor az emberek jóval több tranzakciót végezve is kevesebbet költenek, mint korábban.

A cég idei első negyedéves profitja 84 millió dollár volt. Ezzel szemben a megelőző év hasonló időszakában 667 millió dolláros profitot jelentett a Paypal. Minden más mutató nőtt: több volt a tranzakciós volumen, több P2P fizetés történt. Ráadásul a német és osztrák felhasználók úgy paypaloznak, mintha nem lenne holnap.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?