Míg mindenki a készpénzmentes társadalomról és a digitális fizetésről beszél, a Google talált egy kis aprót elszórva a földön, és le is hajol összeszedni.

(Fotó: Matt Montagne / CC-BY)

A Google a készpénzes fizetési lehetőség bevezetésével akarja jövedlemezőbbé tenni az PlayStoret. A változtatásra a TechCrunch szerint azért van szükség, mert habár a Google boltja vezet letöltésszámban, az Apple App Store-ban több pénzt költenek az emberek.

A cég egy függő tranzakció nevű funkcióval próbálja megoldani a készpénzes fizetés problémáját. Ez például lehetőséget ad arra, hogy a szolgáltatónál fizessék be az appok árát az ügyfelek. A Google 170 különböző mobilszolgáltatóval írt alá együttműködési megállapodást, ami lehetővé teszi ezt.

A függő tranzakcióval azonban gyorsabb lehetőségek is kerülnek a rendszerbe, mert egy appra senki nem akar egy hónapot várni. Lehet például a Google fizetést elfogadó sarki boltban egyenlíteni a számot. Ehhez csak a tranzakcióhoz generált fizetési kódot kell beütni a fizetési terminálba.

A másik megoldás, amivel a Google a fejlődő piacok monetizálását próbálja felgyorsítani az ingyenes tesztek elterjesztése. Különböző előfizetéses szolgáltatásokra úgy lehet feliratkozni az új Google Play Billing Library 2.0-val feliratkozni, hogy az app telepítése után megkezdődik a használat is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?