A technológia létezik, de rá kell venni a felhasználókat is, hogy telepítsék a megfelelő tárca appot.

Ez a gép nem lesz alkalmas az elektronikus fizetésre

Megoldás már van a kártyás fizetésnél olcsóbb, ám szintén gyors digitális fizetési mód beépítésére. Egyelőre azonban még ne keressék a sarki boltban.

Az Organic Soft magyar fintech startup megoldása és a Szintézis Informatikai Zrt által forgalmazott pénztárgépek képesek lesznek az elektronikus fizetésre. Ez már csak azért is jó hír a kereskedőknek, mert jövő évtől kötelezően biztosítaniuk kell az elektronikus fizetési módot.

A Szintézis pénztárgépeinek egy szoftverfrissítésre és az Organic rendszerébe történő regisztrációra van szükségük ahhoz, hogy az új funkció elérhetővé váljon. Van azonban egy másik követelmény, amelyet nehezebb lesz a két cégnek megugornia. A vásárlóknak telepíteniük kell az Organic ingyenes pénztárca appját a telefonjukra és hozzárendelni egy bankszámlát.

A cég szerint a tárca app képes lesz több számla és több kártya kezelésére. Sőt, akár a SZÉP-kártyát is be lehet majd kötni a tárcába. Fizetés előtt pedig választani lehet, hogy melyiket terheljék meg. Végül a tulajdonképpeni fizetés egy azonnali utalással bonyolódik le, emiatt kisebb utána a jutalék, mint ha bankkártyás vásárlás történne.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. János Róki 2020.05.09

    Na és miért jó ez nekem? Ehhez kell egy okostelefon amit mondjuk 5 évente minimum le kell cserélni, kell egy olyan előfizetés amihez internet is tartozik, a bankszámláról való utalás sincs ingyen. Egy bankkártyával kb évi 4-5 ezer Ft-ért tudom mindenzt megoldani ami kb a havi internet előfizetés díja. Majd ha állampolgári jogon jár a net meg a telefon meg ingyenes lesz az utalás akkor ez egy jó megoldás lesz. Addig meg marad a készpénz a legtöbb embernél.

Vélemény, hozzászólás?