450 százalékos növekedést tud felmutatni az Apple Pay az elmúlt tizenkét hónapban – derült ki a cég első negyedéves pénzügyi jelentését követő telekonferencián.

450 százalékos növekedést tud felmutatni az Apple Pay az elmúlt tizenkét hónapban – derült ki a cég első negyedéves pénzügyi jelentését követő telekonferencián.

(Fotó: Lunar Way)
(Fotó: Lunar Way)
(fotó: Lunar Way)

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója arról beszélt a hívás alatt, hogy az Apple Pay rohamléptekben válik egyre népszerűbbé. Tavasszal Tajvanon és Írországban vezették be a szolgáltatást, ezzel már 15 piacon érhető el. Ezzel 20 millió terminálnál lehet fizetni, amelyek közül 4,5 millió elfogadóhely az Egyesült Államokban van.

Az elmúlt évben azonban máshol is növekedett a szolgáltatás. A Nagy-Britanniában található elfogadóhelyek száma 44 százalékkal nőtt, a tranzakciók száma pedig 300 százalékkal ugrott meg. Még jobban hangzik az, hogy Japánban, ahol tavaly októberben vezették be a fizetési rendszert félmillió ember fizet Apple Pay-jel a tömegközlekedési eszközökön. Ez havi húszmillió tranzakciót jelent.

No Title

No Description

Az Apple már a megelőző negyedévben is arról számol be, hogy nő a tranzakciók száma. Akkor öteszáz százalékos növekedést tudtak felmutatni, amit a szolgáltatás Japánban, Új-Zélandon, Spanyolországban és Oroszországban történő bevezetésével lehet magyarázni.

A Ban Innovation szerint az Apple Pay ügyfelei adják a mobiltárca felhasználók 57 százalékát. A kötvetkező két versenyző a Samsung Pay és az Android Pay. A három tárcának együtt 150 millió felhasználója van világszerte. Még érdekesebb, hogy az elemzők szerint 2021-re a három mobil fizetési szolgáltatás adja majd a mobilos, érintés nélküli fizetések 56 százalékát 2021-re.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?