Új, gyors fizetési módokat aktivál az OTP Simple a hálózatán. A lassan több, mint egy éve elérhető azonnali utalási rendszerre épülő rendszerek kezdenek beszivárogni a mindennapokba.

(Fotó: OTP)

Vállalkozóként az ember már annak is örül, ha a partnere ír egy e-mailt, hogy utalta a pénzt, és a levél később érkezik meg, mint a pénz. Az öt másodperc alatt teljesülő utalások nagy nyomot nem hagytak, ritkán merülnek fel beszélgetésekben, de időről időre feltűnik, hogy működnek.

Az OTP Simple most bejelentette, hogy a banki appból indított utalások mellett más módokon is el lehet érni az azonnali utalást. Rövideben és magyarul: a Simple a QR-kódos és deep linkes fizetést is lehetővé teszi. Ez annyit jelent, hogy ha a fizetési felületen felbukkanó kódot olvassuk le vagy egy speciálisan megformált linket követve azonosítjuk magukat, akkor is gyorsan jut el a pénz a partnerünkhöz.

A módszer gyorsabb, mint az ugyanitt választható hagyományos bankkártyás fizetés. És, bár más a díjazásbeli vonatkozása – az utalás költségeit az ügyfelek szokták állni – még így is megérheti a vásárlóknak. Például azért, mert nem kell várni arra, hogy a netbank teljesítettnek jelölje a tranzakciót.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?