Sehol nincs megírva, hogy felebarátod pénzügyi termékét ne kívánd. Jöhet is a Google saját bankkártyája.

(Forrás: TechCrunch)

Annyira bejött az Apple-nek az Apple Card, hogy a Google is gondolkodik a saját bankkártyájának piacra dobásában. A TechCrunch által megszerzett képek arról árulkodnak, hogy a kártya dizájnja már kész is van, sőt azt is kitalálták, hogyan lehet a Google appjaiba integrálni az új funkciót.

A kártyához egy egyelőre név nélküli alkalmazás csatlakozik majd, amelyben lehet követni a különböző költéseket. Az app fő brandjét a Google adja, a kártyán azonban fel fog tűnni annak a banknak a logója is, amellyel partnerségben történik a kártyakibocsátás. Már most több banki partnerről pletykálnak.

(Forrás: TechCrunch)

A Google Pay kibővítésével a cég már nem csak online és P2P fizetéseket tud kezelni, hanem az offline életbe is bekerül. Emellett a cég újabb adatforrásokhoz jut hozzá, illetve azokat a felhasználóit jobban megismeri, akikről már így is bődületesen sokat tud.

A lap szerint azzal az adatmannyiséggel, amivel a Google rendelkezik, teljesen új módon tudnak kockázatot becsülni, ha újabb pénzügyi szolgáltatásokat is bevezetnek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?