A Verge kriptopénzre tette tétjét a legnagyobb pornóoldal. A döntésbe nem szabad sokat belelátni, de arra talán jó, hogy felpezsdítse az altcoinok piacát.

A Verge kriptopénzre tette tétjét a legnagyobb pornóoldal. A döntésbe nem szabad sokat belelátni, de arra talán jó, hogy felpezsdítse az altcoinok piacát.

pornhub

A PornHub két dologban is nagyon ügyes. Az egyik természetesen a pornóvideók kiszolgálása. Az internet 34. legnépszerűbb oldala – és a legnépszerűbb pornóoldala – biztos őrületes forgalmat kezel, ennek ellenére ritkán hallani leállásokról. A másik fontos képessége a csapatnak az arcátlanság határát súroló önmarketing.

Az utóbbi kategóriába tartozik, hogy a cég bejelentette, mostantól kriptovalutát is elfogad. A választásuk a Verge nevű altcoinra esett, ami a poénos pénznek indult Dogecoin egy alternatív verziója. Nem csak a Pornhub, hanem a hálózatba tartozó Brazzers és Nutaku is elfogad kriptopénzt mostantól.

Kényelem és biztonság?

Azért esett a pornóoldal választása a Verge-re, mert több, az anonimitás megőrzését segítő funkciót építettek a valutába. A tranzakciókat tartalmazó főkönyvet ugyan bárki megnézheti, de két rétegnyi anonimizáló funkció (a Tor és az I2P hálózati réteg) segít a titokban pornóért fizető felhasználók névtelenségének megőrzésében.

A The Verge híroldal, amelynek semmi köze a hasonló nevű kriptopénzhez, mint ezt tudósításukban is kiemelik, megszólaltatta Corey Price-ot, a Pornhub vezetőjét. Price szerint a választott pénz kényelmet és biztonságot is kínál. Tekintve, hogy a kisebb piaci kapitalizációjú, kis forgalmú altcoinok jellemzően magas tranzakciós díjjal működnek, az árfolyamuk pedig erős ingadozásnak van kitéve, ezt az állítást érdemes kis fenntartással kezelni.

A pornó tudja

A tech világ egyik nagy legendája, hogy egymással versenyző szabványok harcában a pornóipar képes kiválasztani a győztest. A legenda alapja, hogy a nyolcvanas évek nagy videós csatájából, amely a VHS és a Betamax videokazetta-formátumok között zajlott, valóban a szexfilmbarátabb VHS került ki győztesen. Ezt a kazettaformátumos ismerjük ma videokazettának.

A későbbiekben azonban ritkán sikerült királyt koronáznia a felnőffilmes iparnak. Georgina Voss, a London College of Communications oktatója szerint az internet kereskedelmivé válásának éveiben a pornóipar nem volt a helyzet magaslatán. Az iparági magazinokat kutató Voss egy médiatudományi konferencián számolt be arról 2017. őszén, hogy a kétezres évek legelején a szakmai lapok milyen izgalommal követték az internetes fizetési megoldások fejlődését, tulajdonosváltásait és az ehhez kapcsolódó nyilatkozatokat. A pornó nem tudta, hogy a Paypal lesz a nyerő, ugyanolyan tippelgetésbe bocsátkozott, mint a kockázati tőkebefektetők, a technológiai sajtó vagy a dotkom cégek részvényeibe fektető magánemberek.

A Pornhub tippje ettől még bejöhet, sokat azonban nem szabad belelátni a cég lépésébe.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?