Az erős hitelesítés kívánalmát egy erre képes startup felvásárlásával oldotta meg az amerikai fizetési szolgáltató.

Az egyszerűen beépíthető fizetés a Stripe fő terméke (Forrás: Stripe)
(fotó: Stripe)

Felvásárolta a Touchtech Payments nevű írországi startupot a 22,5 milliárd dollárra értékelt amerikai fizetési szolgáltató, a Square. A Touchtech technológiáját az idén szigorodó ügyfélazonosítási előírások teljesítésére akarja felhasználni a Square.

Az erős ügyfélazonosítás során a bankoknak két különböző módon kell magukat hitelesíteniük. Ez szeptember 14-étől a legtöbb online tranzakció végrehajtásához kötelezővé válik. Ez csak a pénzügyi világban számít majd újdonságnak, a Google vagy a Facebook belépésnél már évek óta lehet kétlépcsős azonosítást beállítani.

A változás a Stripe API-jában is meglátszik. Az új fizetési API-juk, checkout folyamatuk és számlázásuk is fel van készítve az európai változásokra. A PSD2 részeként életbe lépő változások alól pár kivétel van, az egyik, ha a felhasználó a megbízható kereskedők fehérlistájára rakta a partnert, a másik pedig a harminc eurónál kisebb értékű tranzakciók.

Hasonló változásra már volt példa Indiában. Ott a tranzakciók száma 25 százalékos visszaeséssel reagált arra, hogy nehezebbé vált a vásárlás.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?