Ha nem kell, ne menjen postára. És ha bármilyen folyószámlája van, akkor egy-két közműcsekk miatt tényleg nem kell kimozdulni otthonról.

A sárga (több minden mellett közmű) csekkek befizetését sokaknak megnehezítette, hogy nem lehet bemenni a postára. Ráadásul a nem gyakorlott okostelefon felhasználóknak hiába tanácsoljuk, hogy töltsenek le egy appot.

Nézzünk inkább az egyszerűbb, könnyebben megtanulható megoldásokat. Akinek nincs otthon internet hozzáférése vagy valamilyen kamerás telefonja és segítségül hívható rokonsága, illetve nem rendelkezik bankszámlával, az sajnos kénytelen postára menni.

A legalább bankszámlával rendelkezőknek azonban soha nem volt még időszerűbb megismerkedni a netbankolással. Ha nem igényelték meg annak idején, lehet, hogy szükség lesz hozzá egy hosszú telefonra az ügyfélszolgálatra. De a bankok is azért dolgoznak, hogy minél több ügyfelet tereljenek digitális csatornákra.

Teljesen egyértelmű, melyik mezőbe mit kell írni

A számítógép böngészőjében megnyíló netbankban pedig ideális esetben van csekkfizetés funkció. Ez a legtöbb esetben úgy néz ki, hogy egy csekkre emlékeztető felületre kell beírni a kezünkben tartott közműcsekken megtalálható adatokat. Ha az összeg, a befizető azonosító és a kedvezményezett számlaszáma stimmel, a pénz megtalálja az útját. Arra pedig, hogy elutaltuk a pénzt, bizonyítékként ott a netbankban a visszaigazolás.

A kamerás beolvasás az iCsekk app legjobb funkciója

Ahol nincs kitölthető virtuális csekk, ott is be lehet fizetni. Mert minden csekket simán lehet utalással teljesíteni. A fent említett mezőkre van szükségünk ebben az esetben is. A számlatulajdonos számlaszáma mező megy a partner számlaszáma mezőbe, a neve a kedvezményezetthez, a befizetőazonosítót pedig a megjegyzésbe kell beírni. Emellett figyeljünk arra, hogy az összeg passzoljon.

Amennyiben rokonaiknak segítünk a közműszámlákkal, vannak még trükkök. Egy Díjnet regisztrációval megkönnyíthetjük a dolgunkat. Végül pedig, ha minden kötél szakad, a Skype és a számítógép távirányítását lehetővé tévő TeamViewer ingyenes verziója minden problémát megoldhatóvá tesz. Tapasztalatból beszélünk.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?