Ennyit a készpénzmentességtől. Az amerikai törvényhozók rájöttek, hogy egy seregnyi ember nem rendelkezik bankkártyával vagy digitális fizetési eszközzel.

Banán, brokkoli, buláta és blockchain is van az Amazonnál (Fotó: Vegetable6 // CC-BY-SA)

Az Amazon robotboltja, az Amazon go a CNBC értesülései szerint hamarosan elfogadja a készpénzt is.

A cég azért döntött a készpénzes fizetés bevezetése mellett, mert egyre hangosabbak azok, akik szerint a bolt diszkriminál a vásárlók között. Több állam és szervezet is javasolta, hogy a készpénzes fizetési módot visszautasító cégeket kötelezni kell a készpénz elfogadására. Az amerikai háztartások 6,5 százaléka számít a FDIC 2017-es jelentése szerint “bankolatlan”, azaz a háztartás egyik tagja sem rendelkezik folyószámlával, bankkártyával vagy digitális fizetésre használható eszközzel.

New Jersey állama már el is fogadott egy törvényt, ami tiltja a készpénz visszautasítáást. Hasonlóan cselekedtek a philadelphiai honatyák is. A CNBC szerint az Amazon üzlethálózatért felelős vezetője, Steve Kessel egy céges értekezleten jelentette be, hogy az Amazon Go boltok új fizetési megoldásokkal fognak bővülni.

A cég Cash néven már elindított egy szolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelei a kiválasztott boltokban készpénzt használva tölthessék fel az Amazon tárcájukat. Emellett van egy pilot programjuk az állami segélyek becsatornázására is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?