Három napig fogadta el az indiai azonnali fizetési rendszerből érkező forrásokat a Coinbase, majd beszüntette ezek kezelését. Más tranzakciós módszert viszont nem kínál az országban.

(Fotó: b k CC-BY)

A kriptotőzsde nagy lendülettel vágott bele a kriptovaluták árusításába és vásárlásába Indiában. Fizetési megoldásként az ország Nemzeti Fizetési Vállalata által üzemeltetett bankközi tranzakciós rendszerét, a UPI-t választották. A UPI, aminek a neve az Egységesített Fizetési Interfészt rejti, volt az egyetlen mód, ahogy az indiai felhasználók pénzt küldhettek a Coinbase rendszerébe.

A UPI több előnnyel is rendelkezett: egyrészt több bank támogatja az országban, hiszen a szabályozótól ered. A másik pedig, hogy ez egy azonnali fizetési rendszer.

Alig három nappal a működés megkezdése után a Coinbase leállította a UPI fizetések fogadását. Sőt a honlapján is pontosította, hogy a UPI nem működik, más fizetési módot válasszanak az indiai ügyfelek. Azt nem nevezte meg, hogy melyik, és ezzel nehéz helyzetben is lenne, mert egy szolgáltatással indult el a fizetések fogadása az országban.

A Nemzeti Fizetési Vállalat tulajdonosa, a jegybank, többször kifejezte már aggodalmait a kriptovalutákkal kapcsolatban. Sőt a betiltásuk ötletét is felvetette. A Paypers szerint pedig több kereskedőnek, hitelcégnek és egyéb pénzügyi vállalatnak jelezték azt is, hogy ne működjenek együtt a kriptotőzsdékkel.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?