Olaszországban az Unicredit állt be a kínai fizetési rendszer mögé, Németországban egy drogérialánc. Nagy úr a kínai turista és pénze is van.

Olaszországban az Unicredit állt be a kínai fizetési rendszer mögé, Németországban egy drogérialánc. Nagy úr a kínai turista és pénze is van.

Alipay fizetési szolgáltató
(Forrás: Alipay)
(fotó: Alipay)

Múlt héten még az volt a hír, hogy az Alipay elérhetővé vált Olaszországban. Ehéten egy országgal tovább jutott a kínai Ant Financial fizetési alkalmazása: a német Rossmann üzletlánc összes üzletében el fogják fogadni a kínai mobilos fizetést.

Az üzletekben az AliPay vonalkódos technológiájával lehet majd fizetni. A rossmann.de webboltban pedig egy kiegészítő technológiával teszik elérhetővé a kínai fizetési rendszer elfogadását.

A németek nem fizetnek mobillal

Nagy úr a kínai turista, ezt már most a nyári turisztikai szezon előtt meg lehet mondani. Németországban sem azért döntött úgy a Rossmann üzletlánc, hogy a Wirecarddal közösen bevezetik az Alipayt, mert németek milliói akarnának azzal fizetni. A Tsys 2016-os jelentése (PDF) szerint a németek többsége még csak a hitelkártyáknál tart, a mobilos, érintős fiztési módokat csak az ügyfelek 10 illetve 16 százaléka használja. Ők a korai befogadók, akik relatív kevés noszogatással hajlandók kipróbálni egy új technológiát.

Árulkodó adat, hogy a megkérdezettek 74 százaléka nem fizetett mobillal az előző hónapban. További tíz százalék pedig nem hallott arról, hogy ilyen lehetőség egyáltalán létezik. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem a németek miatt lépett a Rossmann.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?