Felmérte a Mastercard a magyar ügyfelek bank és szolgáltatáshasználati szokásait, és ebből messzemenő következtetéseket lehet levonni.

A fiatalo jobban szeretik a pénzküldést az utalásnál

A magyar banki ügyfelek többsége használ banki appokat. A koronavírus-járvány jelentősen felgyorsította a banki digitalizációt, olyan ügyfelek is átálltak a digitális csatornák használatára, akik eddig nem siettek ezzel.

A legnépszerűbb banki appos szolgáltatás az átutalás, ezt a válaszadók 74 százaléka használja. Ami után 71 százalékkal következik az egyenleg ellenőrzése. A dobogó harmadik fokán pedig a korábbi tranzakciók keresése (62%) található. Az átutalás a fiatalok között kevésbé népszerű, viszont ők a pénzküldő appokat használják nagyobb arányban. A labda innentől a pénzintézeteknél pattog, tudják-e kényelmesebbé tenni a pénzküldést, hogy ezt a fontos réteget visszahódítsák.

Érdekes az is, hogy a banki appokat nem használók hogyan bankolnak, ha nem mobilon. A válaszadók 38 százaléka a legkézenfekvőbb választ adja: számítógépen intézik a pénzügyeiket. A fiatalok között alacsonyabb ez az arány (27%), míg a férfiak között (45%) magasabb. Közel húsz százalékban felmerül, hogy a mobilos bankolás valamiért nem biztonságos. Ez ismét egy meggyőzhető és meggyőzendő csoport lehet a bankok számára.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?