Tudjátok, hogy mennyit költünk egy évben videojátékokra és ahhoz kapcsolódó dolgokra? 28 milliárd forintot. Ennyivel már megéri foglalkozni.

Tudjátok, hogy mennyit költünk egy évben videojátékokra és ahhoz kapcsolódó dolgokra? 28 milliárd forintot. Ennyivel már megéri foglalkozni.

Igen, ennyi ember összejött számítógépes játékot nézni
Igen, ennyi ember összejött számítógépes játékot nézni az USA-ban
(fotó: Dota2 / Valve)

Közhelyszerű azt megállapítani, hogy ma már mindenki videojátékozik. A kilencvenes évek tetris kütyüi, az irodák teljes leállítására képes 2048, a kávészüneteket kitöltő pasziánsz vagy a minden korosztályt elérő egyszerű netes játékok ezt már bizonyították. Nem csak az gamer, aki camo mintás pólóban játssza a Battlefieldet a konzol előtt, hanem az is, aki cigiszünet helyett mahjongozik a gépen.

Az eNET Internetkutató 2017-es felmérése szerint a férfiak 61 százaléka, a nőknek pedig 54 százaléka játszik videojátékokkal. Átlagosan heti 1-2 órát töltenek ezzel, csupán a játékosok négy százaléka mondta azt, hogy heti húsz óránál is többet ül a videojáték előtt.

A legnépszerűbb játéktípusok továbbra is a kártya-, a szókereső és a stratégiai játékok

– áll az eNET közleményében.

A 18 és 65 közöttiek 78 százaléka rendelkezik okostelefonnal, és 70 százalék szokott is játszani a mobilján.

És hogy ez hogyan fintech?

Úgy hogy a játékosok pénzt költenek. Egyrészt eszközökre, amely a hazai e-kereskedelben látszik meg. Másrészt olyan rendezvényekre, mint a PlayIT Show. Harmadrészt pedig a játékon belüli előnyöket vagy esetenként csak az egyedi kinézetet is pénzzel lehet megváltani. A játékosok egyharmada vesz játékot, ugyanígy egyharmaduk alkalmazásboltból töli le a játékokat. Az offline bolti vásárlás pedig nem túlzottan jellemző. Azaz ennek a 28 milliárd forintnak a nagy részét online költik el.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?