A Savile Row egyik legpatinásabb szabósága már bitcoin fizetést is elfogad. Lehet tipelgetni, hogy az orosz szankciók vagy a kriptós gazdagok miatt éri meg nekik a volatilis valutával törődni.

(Fotó: Raph_PH CC-BY)

Jelentkezzen, aki látta a Kingsmen akciófilmeket! Aki nem, az nézze meg, mert több köze van a jelenhez, mint egy James Bond filmnek. Aki pedig igen, az ugye tudja, hogy a rejtélyes szabóságnak a Savile Row-i Huntsman szabóság adott helye. Ez a teljes nevén H. Huntsman & Sons-nak hívott cég a londoni szabó szakma egyik legpatinásabb képviselője.

Nyissunk itt egy zárójelet. A művészetben avatottak egy szempillantás alatt felismerik, hogy egy zakót Londonban, Milánóban vagy épp Hongkongban, ahol lehet építeni az olcsó munkaerőre, szabtak. Mások a mesterfogások, más a filozófia, mások az apró jelek a ruhákon. Ez nem tűnik fel azoknak – és ebbe a szerkesztőségünk is beletartozik – akik csak alkalmi jelleggel viselnek öltönyt. Szerencsére vannak az embernek ismerősei, barátai, akik viszont továbbképezték magukat az úrdivatot illető kérdésekben.

Huntsman x Kingsman

No Description

A Huntsman most azzal rukkolt elő – és ezt be is jelentette az Instagramon – hogy a Bitpay technológiáját használva elfogad bitcoinos fizetést is. A cégnél már közel nyolc éve is 8 ezer fontba került egy testre szabott öltöny, egy konfekció, de apró igazításokon átesett darabot pedig 4 ezer fontért lehetett megvenni. Az ár innen lefelé már jellemzően nem mozdul tovább, az izgalmasabb textilek, furfangosabb szabások azonban felfelé még tudják mozgatni a summát. A Huntsman nem az olcsó kategóriában versenyzik.

A Bitpay egy 2011-ben alapított fizetési szolgáltató, ami Bitcoin és Bitcoin Cash fizetéseket bonyolít. A szabászat 2021-ben kezdett kezdte meg a kísérletezést a kriptós fizetéssel, és úgy tűnik, hogy 2022-re már ért egy Intagram bejegyzést a kriptós fizetés. Némi tippelgetést megér, hogy a kriptós újgazdagok miatt éri meg bevezetni az új fizetési lehetőséget, vagy az Oroszország elleni szankciók és a hasonló illiberális államok szigorúbb kriptós szabályozása miatt opció a Huntsmannek egy nagy tranzakciós költséggel járó, volatilis valutával való fizetést támogatni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?