Eddig különleges kiadást kellett venni a fitneszkarkötőből, mostantól minden Charge 4-essel lehet fizetni a kávénkért.

Új okosórát mutatott be a Fitbit. A fitneszkarkötő és az igazi okosóra között fél úton lévő eszközökben nagyot alkotó cég Charge 4-ese már fizetésre is használható.

A Charge 4 támogatja a Fitbit Pay nevű előre feltölthető tárcát, amivel 44 ország mintegy ötszáz kártyája használható. A korábbi Charge típusok között is volt olyan készülék, amivel lehetett fizetni. Ez azonban a feláras Charge „Special Edition” fitneszkarkötő volt. Mostantól bármelyik Charge-szériás eszköz tartalmazza az NFC-chipet.

A fentiek mellett a Charge 4 tartalmaz GPS-követést, illetve szívritmus figyelést, távirányítható vele a Spotify. Illetve természetesen egy raklap fitnesz funkció mérésére és edzések levezetésére is képes. Az óra 150 dolláros áron előrendelhető.

A Fitbit karkötők alsó polcos verziói csupán maroknyi appot képesek futtani. Inkább ügyes fitnesz karkötők, mint okosórák ezek a berendezések. Remekül számolnak lépést, mérnek pulzust vagy figyelik az alvást, de nem a Fitbit eszközei fogják elhozni a jövőt, amit a Dick Tracy képregény vagy a Bigyó felügyelő ígért. A stratégia sikeres, érdemes azonban észben tartani, hogy szinkronizálió nélkül a Fitbit csak egy középbuta óra.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?