A keleti és nyugati fizetési rendszerek összekötésével a Kínába látogató turisták úgy használhatják majd a kártyáikat és mobiljaikat, mintha otthon lennének.

Alipay fizetési szolgáltató
(Forrás: Alipay)
(fotó: Alipay)

Frissítve: Bedőltünk Chris Skinner április elseji hírének. Magunk is restelljük, ugyanakkor teljesen logikus volt, nem holmi Google Gnome.

Az Alipay-jel közös megoldáson dolgozik a Visa. A legnagyobb kínai fizetési szolgáltató és a kártyatársaság olyan fizetési rendszert tervez összerakni, ami a QR-kódos és a kártyás megoldásokat egyben kezelni. A rendszerek összekötésére azért van szükség, hogy az amerikai, európai és Kínán kívüli ázsiai országokból érkező turisták képesek legyenek kártyával fizetni, amikor Kínába látogatnak.

Az Alipay által kiadott sajtóközlemény szerint a megoldás azt a járulékos előnyt is magával hozza, hogy a QR-kód mint a fizetés eszköze még ismertebbé válik. Chris Skinner fintech guru annyit tett ehhez hozzá blogjában, hogy a Visa az indiai piacon már elindított egy QR-es megoldást, hogy a helyi PayTM felhasználóknak kedvezzen. Illetve, hogy a PayTM mögött az Alipay anyacége, az Ant Financial áll.

Az elmúlt két évben az Alipay a nagyobb európai országokban talált olyan banki partnereket, akik lehetővé tették, hogy az egyre növekvő számú turista az otthon megszokott megoldásokat használva költhesse a pénzét. Az olasz luxusáruházakban vagy a német szállodákban nem okoz gondot, ha egy vendég a telefonját veszi elő, amikor a fizetésre kerül a sor.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?