Havi egymillióba kerül egy összkerék-hajtásos elektromos Porsche, de úgy tűnik, hogy őrületes kereslet van rá az Egyesült Államokban.

Ez egy art car, nem bérelhető és drágább is lenne, de csinos (Fotó: Porsche)

Mindenkinek vannak előfizetései. Kábeltévé, Spotify, Netflix, ezeknek a sorába állt be az Egyesült Államokban a sportkocsi. A Porsche korábban is kínált előfizetéses modellben, amelyet Porsche Drive-nak hívnak, autókat, most azonban bekerült a modellek közé az első elektromos autó is.

A Porsche egyrészt bővíti azoknak a városoknak a listáját, ahol elérhető az előfizetés. Ez arra utal, hogy a program sikeres, megéri skálázni tovább. A cég arról is nyilatkozott, hogy a 2022-es évben további városokkal fog bővülni.

Az előfizetős Porsche nem számít olcsó jószágnak. Az elektromos Taycan 4S havidíja húsz százalékkal magasabb, mintha kétéves lízingre vennék. Havi 3250 dollárt, azaz kereken egymillió forintot kell fizetni a négykerék-meghajtású modellért, a hagyományosabb, kétkerék-meghajtású modellt 775 ezer forintos havidíjért lehet igénybe venni. Az előfizetős modell előnye, hogy egyszerűbb lemondani, mint egy lízinget.

Természetesen van napidíjas megoldás is: 335 dolláros napidíjért lehet egy-három napra kibérelni. Aki négy napra vagy annál többre szeretne villamos sportautót, annak már engednek az áron és 295 dollárért elviheti a kocsit naponta. Erre persze jön még az adó és egy 595 dolláros aktivációs díj.

Az áraktól feláll az ember hátán a szőr, senki nem akar belegondolni egy egymillió forintos havi rezsicsekkbe. Viszont két hónapra előre le vannak foglalva a Techcrunch szerint az autók. Valamit csak kitalálhatott a Porsche.

Porsche adds the all-electric Taycan to its subscription program

Porsche has added its first all-electric vehicle, the Taycan sports sedan, to its subscription and short-term rental program as part of a broader expansion that aims to build a new customer base of U.S. owners. The German automaker said Thursday it is also expanding the Porsche Drive subscription a…


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?