Nő a fintech fizetés, mint a gomba. Egy elemzés szerint a 318 milliárd dolláros forgalmat is el fogja érni a terület 2020-ra.

Nő a fintech fizetés, mint a gomba. Egy elemzés szerint a 318 milliárd dolláros forgalmat is el fogja érni a terület 2020-ra.

Alipay fizetési szolgáltató
(Forrás: Alipay)
(fotó: Alipay)

Az Aite Gorup elemzése szerint idén 178 milliárd dollár fog megfordulni a P2P fizetési piacon. 2020-ra pedig az évi 318 milliárd dollárt is el fogja érni a volumen, mert az ügyfelek egyre gyorsabb és kényelmesebb fizetési módokat keresnek – írja a jelentést ismertető BankInnovation. A jelentés arra is kitért, hogy a készpénz lassan elveszíti a vonzerejét.

Az Aite grafikonja szerint a P2P fizetés növekedési görbéje nem hasonlít arra a hokiütő – esetleg élére állított Nike logó – alakú vonalra, amit annyira szeretnek a startupok befektetői. Viszont stabil és folyamatos növekedést mutat, ami sokat ígér a területnek.

Az alternatív fizetési szolgáltatóknak egy ok miatt lehetnek álmatlan éjszakáik. Sokkal több tranzakciót kezeltek a 2016-os évben, mint a hagyományos fizetési szolgáltatók. Viszont ezek a tranzakciók sokkal alacsonyabb összegekből állnak. Az alternatívok átlagos 135 dolláros tranzakciójával szemben a pénzügyi cégek 1359 dolláros átlagos tranzakciója áll. Nem is ugyanabban a ligában játszik a két fizetési szolgáltatás.

A fintech és a bank biztonságos

Az Aite korábbi, hatezer fő részvételével végzett felmérése szerint az emberek bíznak a modern pénzügyi technológiákban. Legalábbis a mobilos tárcákban a húsz ország válaszadóinak nyolcvan százaléka bízik. Ez különösen azért érdekes, mert a különböző más üzletek esetében csak a válaszadók 43 százaléka érezte azt, hogy biztonságban tudják tartani az adatait.

A felmérés csak az adatbiztonságra vonatkozott, a pénzügyi biztonságot nem tárgyalta. De egy banki és pénzügyi botrányokat felvonultató év után jó eredménynek számít.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?