ICsekk, Simple, TeamViewer – egy csomó eszköz van, amivel saját számláinkat is tudjuk rendelni, és máshol lakó idősebb rokonainknak is tudunk segíteni.

A legalapabb dolog, amit mindenki megtehet az egészségéért a járvány alatt, hogy gyakorta és alaposan mos kezet. A lenti videón megtekinthető a módszer:

Semmelweis oktatóvideók: Kézmosás

A Semmelweis Egyetem által indított egészségügyi edukációs videósorozat célja, hogy megbízható forrásból nyújtsanak információt és segítséget olyan egészségü…

A másik pedig, hogy nem megyünk feleslegesen emberek közé. Mi már korábban is úgy gondoltuk, hogy a postán való sorban állás toplistás a felesleges időtöltések között. Sokan azonban még szeretik így befizetni a csekkjeiket. Most hogy nem csak az időt eszi meg a postai várakozás, de ráadásul rizikófaktor is, tényleg időszerű átállni a digitális fizetésre.

Legalább három könnyen használatba vehető megoldás van erre a problémára:

  • a Simple app csekkfizető modulja, amely az összes szükséges adatot beolvassa a csekkre nyomtatott QR-kódból.
  • az iCsekk alkalmazás, amelybe szintén nem kell kézzel bepötyögni a részleteket.
  • a legtöbb bank netbankja tartalmaz dedikált csekkfizetés funkciót, ahol be lehet írni a csekken talált azonosítókat, és így fizetni például a közműszámlákat.

A fentiek mellett természetesen a szolgáltatók digitális ügyfélszolgálati felületein is akad számlafizetési lehetőség. Így otthon, emberek közé nem merészkedve is ki lehet egyenlíteni a tartozásainkat.

A módszer nem csak a digitális benszülöttek számára egyértelmű. Idősebb rokonainkat telefonon vagy Skype híváson keresztül lehet instruálni. Vagy az ingyenes TeamViewer programot feltelepíttetve velük a számítógépüket távirányítással vezérelve is meg lehet mutatni az új módszereket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 2 hozzászólás

  1. Ági Biczó 2020.03.19

    Akinek nincs számítógépe, az ne fizesse be? Azokat meg fogják büntetni? Az idősek nem tudják ezeket az alkalmazásokat, nem most fogják megtanulni. És lehet, hogy nincs is, aki megtanítsa nekik. Sokaknak folyószámlája sincs, nyilván ezért fizette be eddig is csekken és nem utalta. Erre is kellene gondolni. A mai gyerekeknek ez teljesen természetes, de nem a 60-70 éveseknek.

  2. Tóth János 2020.03.19

    Kedves Ági akinek nincs számítógépe az nem fogja ezt olvasni, ezért elmegy a postára, és hogy ő fertőz vagy őt fertőzik az egy dolog, de a kórházak tartozása még nincs rendezve.

Vélemény, hozzászólás?