A cég bejelentette, hogy a Cruv nevű Tel Avivban alapított kriptopénzes startupra feni a fogát az amerikai fizetési óriás.

123rf

A Cruv nem a kereskedelemben látja a lehetőséget, hanem a kriptopénzek biztonságos tárolásában. Olyan felhőalapú szolgáltatást nyújt, amely lehetővé teszi a kriptotárcák elérését hardver tokenek nélkül is. Emellett a Cruv olyan policyk létrehozását is lehetővé teszi céges ügyfeleknek, amely a kriptós erőforrások hozzáférését a céges engedélykezelő renszerekkel fűzi el. Azaz egy aznap belépő gyakornok nem nyúlhat a kriptós tárcához, de benyújthat egy kérést, amivel a főnöke jóváhagyhatja a tranzakcióit egyesével.

A Cruv megoldása különböző privát kulcsok létrehozásán és kezelésén alapul, amelyek a cég felhőjében találhatók. A kulcsok több részre bontva tárlódnak, amely a cég szerint garancia arra, hogy egyben nem szivároghatnak ki. Illetve arra is, hogy egy ellopott, titkosítatlan laptoppal ne lehessen lopást végrehajtani.

A Cruv – teszi hozzá a Techcrunch – nem az egyéni felhasználókat célozza, hanem az intézményi befektetőket, kriptót is birtokló cégeket, befektetési alapokat. A Paypal pedig a pletykák és a bejelentések szerint is azon dolgozik, hogy kriptós terméket vezessen be a piacra. Nem csak a fő termékében, hanem a Venmó nevű pénzküldési és fizetési megoldásban is.

A Calcalist nevű izraeli lap szerint 2021 első felében mehet végbe az üzlet. A vásárlási ár pedig 200-300 millió dollárra rúghat. A Techcrunch, a céghez közel álló forrásra hivatkozva 200 millió dollár alatti árat valószínűsít.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?