Nem csak a nemzetközi pénzügyi intézvények vonulnak ki Oroszországból, hanem a tőzsdei cégek is. Hétvégén az egyik legnépszerűbb nyugati fizetési fintech is bezárt az oroszok számára.

123rf

A Paypal is csatlakozott azoknak a cégeknek a sorához, amelyek nem szolgálnak ki orosz ügyfeleket. Nem is kerteltek, a változás okaként az Ukrajna elleni katonai agressziót jelölték meg.

„A jelenlegi körülmények között felfüggesztjük Oroszországban a Paypal szolgáltatásait. Emellett mindent megteszünk, hogy a régióban dolgozó alkalmazottainkat segítsük ezekben a nehéz időkben” – írta Dan Schulman, a Paypal vezetője egy, az ukrán digitális miniszternek írt, nyilvánosságra hozott levelében.

A Paypal eddig is csak nemzetközi pénzküldésre volt használható Oroszországban. Mostanra ez megszűnt, és a cég tulajdonában lévő Xoom pénzküldési alkalmazás sem működik már az országban. A cég lehetővé teszi az orosz felhasználóknak még egy ideig, hogy kivegyék a rendszerben tárolt pénzüket, ahogy azt a pénzügyi szabályozás elő is írja számukra.

A Paypal mellett a Google és az Apple Pay szolgáltatásokat is lekapcsolták korábban az üzemeltetőik. És számos más fintech is felhagyott az orosz ügyfelek kiszolgálásával.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?