Felfüggeszti a működését Oroszországban a Visa, a Mastercard és az American Express. Így néz ki, amikor egy országot elszigetelnek pénzügyileg.

(Fotó: frankieleon / CC-BY)
(fotó: frankieleon / CC-BY)

A leállás nem jelenti a kártyás fizetési rendszer teljes leállítását. A külföldön kibocsátott kártyákkal azonban nem lehet Oroszországban tranzakciót vagy vásárlást kezdeményezni. Az orosz bankok által kiadott kártyák pedig az országon kívül válnak használhatatlanná. Ezzel a kártyatársaságok elérik azt, hogy az országból kiutazók kizárólag készpénzt használhassanak.

„Nem örülünk annak, hogy ez milyen hatással lesz a kollégáinkra, partnereinkre, a kereskedőkre és a kártyatulajdonosokra. Ez a háború és a béke és stabilitás elleni folyamatos fenyegetés azonban azt kívánja, hogy az értékeinknek megfelelően cselekedjünk” – áll Al Kelly Visa-elnök nyilatkozatában.

Az Oroszországon belüli fizetések a jövőben úgy fognak működni, mint eddig. A Visa és a Mastercard hálózata helyett az orosz Nemzeti Kártyás Fizetési Rendszer (NSPK) fogja bonyolítani a tranzakciókat.

Az American Express hasonló megoldást választott, ez a cég azonban a biztonság kedvéért a tiltólistájához hozzácsapta Belarussziát is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?