A Simple rendszerén keresztül lebonyolított ételrendelések durván negyede pizza.

A Simple rendszerén keresztül lebonyolított ételrendelések durván negyede pizza.

Pizza_with_tomatoes

Remek étel a pizza, mindent túlél, amit elkövetnek ellene. És itt nem az ananászos verzióra gondolunk, amit bár illik utálni, de azért van, hogy jólesik. Sokkal inkább arra, hogy az 1830-ban megnyitott első igazi nápolyi pizzéria – Antica Pizzeria a neve – óta minden kontinensre elhurcolták az ételt, készült belőle még nutellás verzió is, de a lelke megmaradt.

A Simple frissen kiadott statisztikája szerint ráadásul hiába van nagy divatja a hamburgereknek, a legnépszerűbb rendelős étel továbbra is a pizza. Az OTP Mobil appján keresztül 120 ezer 406 adag ételt rendeltek az ország különböző pontjain. (Emellett durván 38 ezer feltétet és 10 ezer köretet is.) A 120 ezer tál ételből közel 37 ezer pizza volt, tehát majdnem a negyedét teszi ki a forgalomnak egy ételkategória.

A budapestiek a legelszántabb rendelők, ők adják a forgalom 79,79 százalékát. Az ügyfelek jellemzően a délutáni és esti órákban rendelnek, és a legtöbb rendelés a negyedik negyedévre esik. Ezt a két adatot összeolvasva azt kapjuk, hogy télen, amikor korán sötétedik, a fene se akar lemenni boltba, ha egyszer már hazaért.

A nagy ananászos svindli

A Simple statisztikája szerint a legnépszerűbb kategória a pizzán belül a hawaii. Ezerötszáz ananászos pizzát rendeltek a vizsgált időszakban. Ez akár jóvátétel is lehetne az ananászos pizzának. De egyben azt is jelenti, hogy a fennmaradó 35 ezer 500 pizza közül egy sem volt, ami eléri az alacsonynak tűnő 1500-as számot. Legalább ennyire valószínű, hogy a szalámis pizzának van három másik névváltozata, a négysajtost hívják még quatro fromagginak is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?