Közös blockchain igazságügyi szakértői eszközrendszert fejleszt Ausztria és Franciaország.

Ha a budai játszóterek és fagyizók körül is hackerszobor van, az csak jelent valamit (A fotót a MOM Park mellett lőttük.)

A két ország védelmi ügynökségei a kriptopénzes piac biztonsága mellett a megerősödő kriptopénzes bűnözést is vissza akarják szorítani. A párizsi NIGMA Conseil és az Osztrák Technológiai Intézet (AIT) szoftvereire épülő megoldás a tranzakciók követhetőségét fogja szolgálni. Emellett a csalásdetekcióra is használható lesz.

A franciák e-NIGMA nevű platformja már rendelkezik pénzmosás elleni szűréssel. Ezt az osztrákok GraphSense nevű kriptós megfigyelőrendszerével összeépítve tervezi a két ügynökség létrehozni az igazságügyi szakértői rendszert. Az AIT korábban már kapott ötmillió eurónyi EU-s támogatást a GraphSense fejlesztésére. Az új kezdeményezés pedig várhatóan állami támogatásból valósul meg.

A héten ez a második érdekes kriptós bűnözéssel kapcsolatos történés. Korábban már bejelentették a páneurópai Cyber Information and Intelligence and Sharing nevű kezdeményezést, amely keretein belül több nemzeti nyomozó hatóság, fizetési szolgáltató és jegybank működik együtt a pénzügyi bűnözés visszaszorításában.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?