Habár a bemutatón el sem hangzott a kriptopénztárca szó.

Ettől függetlenül itt van a Galaxy S10-be és Foldba épített multifunkcionális blockchain platform, ami a Knox nevet kapta. Tehát beigazolódott a korábbi szivárgás, amelyről itt írtunk bővebben.

A Knoxon belül található a Samsung Blockchain Wallet, amelyről fel is került egy oktatóvideó a Twitterre. Bitcoint és ethereumot lehet rajta tárolni és kezelni, az alkalmazás letisztult és egyszerű, ideális az új kriptotulajoknak.

Így néz ki a Samsung blockchain platformja. Kép: Twitter / BlockchainROK

De miért félnek a „kriptopénztárca” szótól?

A CNN-nek nyilatkozott a Samsung egyik vezetője, szerintük ez a szó elijesztheti a mainstream felhasználókat, ezért inkább elnevezték Knoxnak. Szóval szeretnék új emberekkel megismertetni a kriptovaluták világát, aminek egyébként egyre többen tudatában vannak.

Valószínűleg a blockchainben rejlő lehetőségeket is szeretnék feltérképezni, hogy később még több ilyen alapú alkalmazást készíthessenek. Nem is alaptalan a motivációjuk, a blocklánc talán lassan megtalálja a helyét a világban. Nemrég például mandarint szállítottak vele, na meg az oktatásban is helyet kapott, nem is beszélve Thaiföldről, ahol lassan blockchain alapon szavaznak.

Címlapkép: AFP


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?