Játékpénzben fizeti ki a jóvátételt az Epic Games. De igazán nincs felháborodni való, mert eleve Sport szeletben kifejezhető összeggel akarja csak megszüntetni a csoportos pert.

Amúgy is pixeljószágot vettek rajta (képünkön egy Overwatch lootbox)

A játékon belüli extrákra költhető 1000 V-buck azoknak jár, akik vettek olyan lootboxot, amelyről nem lehetett tudni, hogy mi lapul benne. Ezt a típusú digitális lottót az Epic 2019-ben vezette ki a piacról. Most már előre meg lehet állapítani, hogy egy-egy láda mit tartalmaz – írja a The Verge.

Az összeget a következő 2-3 napban kapják meg a játékosok. A pénz odaítélése a randomizált – és ezért gyanúsan szerencsejátékszerű – lootboxokhoz kapcsolódó csoportos perek egyik lezárásának szánja a cég. Az ügyet tárgyaló bíró hétfőn adta meg a beleegyezését, hogy ilyen módon kártalanítsuk a játékosokat. Az ügynek májusban lehet vége, akkorra van kitűzve a végső meghallgatás.

A mostani jóvátételből elvben csak az amerikai játékosoknak kellene részesülnie. De az Epic biztonsági játékot játszik és világszerte átutalj az 1000 V-buckot. A Fortnite játékosok mellett a népszerű, de kisebb tömeget vonzó Rocket League autós-focis játék rajongói is hozzájutnak a kábé nyolc dollár értékű juttatáshoz.

A megegyezés része további 26,4 millió dollár értékű kártérítés, ami például az ügyvédi költségeket fedezi. Emelett a fiatalkorúak és azok is jelentkezhetnek 50 dollárnyi kártérítésre, akik úgy érzik, hogy megcsalták őket. 

 


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?