Sokat beszélünk a bitcoinról, ezért hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy közismert is. Egy új felmérés szerint nem ez a helyzet.

(Fotó: Descryptive / CC-BY)

Felmérte az amerikai társadalom bitcoinnal kapcsolatos attitűdjeit a Harris Poll az Egyesült Államokban. Ezen a héten tetőzött a kriptovaluta árfolyama, ehhez mérjük a válaszokat.

Az első és legérdekesebb megállapítás, hogy a válaszadók valamivel több, mint tíz százaléka hallott a bitcoinról, etherről, dogecoinról vagy más kriptovalutáról. Azok, akik egyáltalán hallottak a kriptopénzről, azoknak a fele is csak a valuták valamelyikének nevét csípte el. 28 százalék mondta, hogy valamennyire képben van és 16 százalék mondta magáról, hogy teljesen tájékozott a témában.

John Gerzema, a Haris Poll vezetője nem is tudott ellenállni a lehetőségnek és elsütötte azt, hogy „az emberek szempontjából nem kriptovalutáról, hanem kriptikus valutáról beszélhetünk”. Reméljük, hogy ezért valaki azért vállon veregette. Az igent válaszolók 61 százaléka nem biztos abban, hogyan működnek a kriptovaluták. 14 százalék merte kijelenteni magáról, hogy teljesen jól érti a kriptopénzek működését.

Végül probléma van a bizalommal is: 43 százalék érez kételyt annak kapcsán, legitim fizetési eszköz legyen a kriptopénzekből. 29 százalék gondolja úgy, hogy tíz éven belül el fogják felejteni a bitcoint és társait. A válaszadók egyharmada szerint viszont leváltja a hagyományos valutákat a kriptók a jövőben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?