A Google időnként megpróbálja összeszedni magát és egységes képet mutatni. Most épp a fintech területén rendezkednek.

A Google időnként megpróbálja összeszedni magát és egységes képet mutatni. Most épp a fintech területén rendezkednek.

google_pay

A Google nem fél a változástól, elég csak azt megnézni, hányszor tervezte át a chatprogramjait az elmúlt öt évben. Ehhez ugyan hozzá kell tenni azt is, hogy a cég nem jár mindig jól a változtatással. Mutatóba se tudnánk találni Google Duo vagy Google Allo felhasználót hirtelen.

A cég most a fizetési megoldásait variálja át úgy, hogy a végén egy appban kössenek ki a felhasználók – írja a Verge. Sajnos egyelőre a történetnek azon a pontján vagyunk, ahol megjelenik egy új termék, ami a magyarok számára még nem érhető el.

Az új alkalmazást Google Paynek hívják és az Android Pay és Google Wallet szolgáltatásait hivatott egyesíteni. Az app két képernyőből áll. Az egyik a tranzakciókat és a közelben igénybe vehető kedvezményeket és kuponokat jeleníti meg, a másikon a fizetésre használt kártyáinkat menedzselhetjük. Az utóbbi oldalon lehet kedvezmény- és hűségkártyákat is felvenni. Azaz az appot ugyanúgy lehet általános kártyatartónak használni, mint az OTP Simple appját.

Fejlesztési tervek vannak dögivel

Az amerikai és a brit piacon hamarosan megjelenhet a pénzküldési funkció is az appban. Ezt a weben már felkínálja a Google Pay. A cégnek a fizetési résszel is nagy tervei vannak. A kártyák eltárolására eddig is képes Chrome böngészőbe is utat fog találni a Pay, illetve a Google Assistanten keresztül is használható lesz. A magyar felhasználóknak azonban egyelőre azt kell kivárniuk, hogy egyáltalán telepíthessék az appot.

Az app telepítéséhez amúgy elvben a 4.4-esnél újabb Androidot futtató, nem rootolt telefonra van szükség.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?