A kriptopénzes tőzsde jól került ki az ügyből: a Visa és a Worldpay fizetési szolgáltató magára vállalta a hibát.

Megvan, miért vonta le egyes tranzakciók árát többször is a Coinbase a múlt héten. A kriptopénzes tőzsde ráadásul jól került ki az ügyből: a Visa és a Worldpay fizetési szolgáltató magára vállalta a hibát.

ripple

A Coinbase blogján is megjelentetett közlemény szerint a Worldpay és a Visa törekszik arra, hogy a dupla levonásokat minél hamarabb megszüntessék, és a pénz visszajusson jogos tulajdonosukhoz. Arról azonban ez a szöveg sem szól, hogy a hitelkeret-túllépés miatt felszámított díjakat megtéríti-e a cégek valamelyike azoknak a felhasználóknak, akik a problémás időszakban a fizetési rendszer hibája miatt lépték át a keretüket.

A fejlemények nagyon kedvezőek a Coinbase számára, amely hetekig volt az ügyfelek panaszainak kereszttüzében. A probléma úgy jelentkezett, hogy egyes kriptopénz vásárlások árát kétszer-háromszor is zárolt a rendszer a fedezetül szolgáló bankkártyán. Sőt, a Redditen olyan esetről is beszámolt egy felhasználó, hogy tíznél is többször próbálták levonni egy vásárlását.

Az elemzők azt gyanították, hogy a fizetési rendszereken belül megváltoztattott, a kriptopénz vásárlásokat azonosító szám miatt akadhatott össze a technika. A közlemény ennyire mélyre nem megy az okok magyarázatában, de gyanús, hogy egy kártyatársaság és egy fizetési szolgáltató vállalta a felelősséget.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?