Mókás lesz, ha a Citibank kénytelen lesz úgy érvelni, hogy bár nagyon jó hírű, profi cégnek tartják magukat, ők is követnek el egetverő bénaságokat.

(Fotó: Bruceg / Flickr CC-BY)
(fotó: Bruceg / Flickr CC-BY)

Elsőfokon elveszített félmilliárd dollárt a Citibank, amit maga utalt át tévesen. Az ítéletet hozó bíró szerint senki nem gondolná, hogy a Citi ennyi pénzt küld el tévedésből – írja a New York Times.

900 millió dollárt utalt el a Revlon kozmetikai céggel vitában álló hitelezők egy csoportjának a Citigroup. A bank csak a kamatot akarta törleszteni, de valahogyan sikerült a teljes összeget elküldeniük. Néhány hitelező pedig úgy gondolta, hogy ha már ilyen szerencsés módon megoldódott a problémájuk, igazán nem küldenék vissza a tévedésből kapott pénz.

Elvben minden téves utalást vissza kell küldeni. Ugyanakkor a hitelezők azzal érveltek, hogy nem volt okuk azt hinni, hogy a Citigroup ekkorát tévedne, logikusnak tűnt elhinni, hogy a pénzt szándékosan utalta át a bank. Jesse M. Furman szövetségi bíró pedig egyetértett az érveléssel, hozzátéve, hogy soha nem volt még arra példa, hogy valaki közel egymilliárd dollárt hibásan utal át. Az pedig teljesen valószerűtlen, hogy ezt egy olyan pedigrés pénzintézet követi el, mint a Citibank.

A Citi természetesen megtámadta az ítéletet, még ha azzal is kell majd érvelnie másodfokon, hogy ők is követhetnek el egetverő marhaságokat. A fellebbezésre a bíró is számított, ezért hozott egy végzést arról is, hogy a tíz hitelező cég nem használhatja a pénzt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?