Miami polgármestere igazán felpörgette a jövőszagú fejlesztések bejelentését. Még nem tudni, hogy mi lesz ezekből, de beszédtémát generál Francis Suarez.

(Fotó: Patrick Kinney CC-BY)

Pár hete azt vetette fel a polgármester, hogy el kellene fogadnia a városnak Elon Musk ajánlatát, aki nagyon olcsón építene tömegközlekedési alagutat a város alá. Mindezt úgy, hogy Miami talán a leginkább talajvizes, a vízelvezetéssel a legnagyobb küzdelemben álló városa az Egyesült Államoknak.

Azóta Suarez egy újabb izgalmas ötletet is bedobott a köztudatba: bitcoinban kellene fizetni a közalkalmazottakat, illetve bitcoinban lehetne beszedni az adókat is – írja a PaymentSource. A polgármester elképzelése szerint az alkalmazottak választhatnának, hogy a teljes fizetésüket vagy csak egy részét kapják kriptovalutában. A javaslat, igaz a városi tanács által jócskán megszelídítve, át is ment. Egyelőre csak tanulmányozza a városvezetés a kriptovaluták használatának lehetőségét.

Suarez azt is felvetette, hogy a város is fektethetne pénzt bitcoinba. Ennek a legfőbb akadálya az, hogy Florida állam törvényei szigorúan szabályozzák milyen típusú befektetési termékeket vásárolhatnak az önkormányzatok. A fő elv pedig az alacsony kockázat, ami a bitcoinra kevésbé jellemző.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?