Nem hangzik nagy dolognak, de jobban fogjuk tudni, hogy pontosan mennyi pénz van a számlánkon.

Valósidejű adatfeldolgozást kínál a pénzügyi szereplőknek a Visa. A VisaNet+AI több elemű szolgáltatáscsomag a vásárlóknak azt teszi lehetővé, hogy pontos információkat kapjanak az egyenlegükről. A kártyakibocsátók és elfogadóhelyek számára pedig a cash flow igények előrejelzését teszi lehetővé a rendszer.

A Smarter Posting nevű, a kártyatulajdonosok számára látható funkcióra leginkább azért van szükség, mert a kártyaterhelések később jelentkezhetnek a bankszámlán. Ráadásul vannak vásárlások, amelyeknek összege – gondoljunk például egy házhoz szállított Tesco bevásárlásra – is változhat a folyamat során. Ezek eredményeként a bankszámla nem tükrözi pontosan, hogy mennyi pénze van az ügyfeleknek. Egy-egy később befutó és emiatt meglepő terhelés pedig az ügyfélszolgálatot is terhelheti.

A Smarter Posting mesterséges intelligencia alapú megoldással próbálja elérni azt, hogy a pontos összeget minél hamarabb megtudják a kártyakibocsátók. Ezzel a terhelés késleltetésére nincs ok. A Visa tesztjei szerint a funkció 98 százalékban előre tudja jelezni, hogy fog-e változni egy terhelés összege az elszámolás során.

A Smarter Settlement Forecast szintén prediktív modellezést használ, ez azonban cash flow igényeket jelez előre. Segít elbírálni azt, hogy mennyi likviditásra van szüksége a pénzintézetnek úgy, hogy a más üzleti területen hasznosítható erőforrásokat megőrzi. A rendszer hétnapos előrejelzéssel szolgál a korábbi elszámolási volumene, szezonális mutatók, makrotrendek és aktuális trendek, tranzakciós adatok segítségével.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?