Az internet pénzévé akarja tenni Jack Dorsey a bitcoing, és Jay Z is besegít neki.

(Fotó: Zach Copley CC-BY)

Elon Musk után újabb hírességek szállnak be a bitcoin piacba, igaz jóval kevesebb pénzzel. A Twittert megalapító Jack Dorsey és Jay Z együttesen 23,6 millió dollárral támogatják a bitcoin fejlesztését Afrikában és Indiában – írja a Techcrunch.

Az alap nem dollárban van, hanem kereken 500 bitcoinból áll. Ebből hozták létre a Btrust nevű alapítványt. Az alapítók semmilyen beleszólási jogot nem kérnek maguknak az alapítvány által választott fejlesztési irányokba. A vezető testület három emberét még keresik.

JAY-Z – 99 Problems

Music video by JAY-Z performing 99 Problems. (C) 2004 Roc-A-Fella Records, LLC

A Btrust célja, hogy a bitcoint az internet fizetési eszközévé tegyék. Érdekes, hogy az alapítvány a munkát Indiában kezdik meg. Az állam épp azon dolgozik, hogy betiltsa a privát kriptopénzeket. Ezzel szemben Afrikában, különös tekintettel Nigériában, a kriptopénz és a különböző mobilfizetési rendszerek nagyon erősek. Nigéria világszerte második a bitcoin forgalom tekintetében, csak az Egyesült Államok előzi meg. Kenyában pedig van egy kezdeményezés arra, hogy a kenyai shilling és a dollár árfolyamkockázatát bitcoinnal ellensúlyozzák.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?