Húsz százalékkal nőtt a tavalyi év során a kártyaterminálok száma Magyarországon a Mastercard felmérése szerint.

(Forrás: Mastercard)

Az európai országok között is kiemelkedő növekedést a Mastercard Doppio nevű fejlesztési programja táplálja, amelyet 2019-ben indítottak a kártyaterminálok megduplázásának céljából. A tavalyi év végéig 38 ezer új terminált telepítettek különböző üzletekbe.

A Mastercard programja gyors terminál igénylési lehetőséggel és mobilos kártyaelfogadással (softPOS) is próbálja növelni azoknak a helyeknek a számát, ahol kártyával lehet fizetni. Korábban a terminál igénylése több hétig tartó, papírozós folyamat volt.

Idén 26 pályázat érkezett a céghez. A kártyatársaság sajtóközleménye szerint a jelentkezők technológiai, marketing és fenntarthatósági területen kérnek segítséget. Ez utóbbi alatt leginkább azt kell érteni, hogy a kártyás bizonylatot a cég greenPOS kezdeményezésének hála elektronikusan is ki lehet küldeni.

A fentiekhez érdemes hozzátenni azt is, hogy a Doppio program elindítása óta elérhetővé vált azonnali utalási rendszer komoly konkurenciát jelenthet a kártyás vásárlásoknak, ha azt megfelelő módon integrálják a vásárlási folyamatba.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?