A fizetési cég igazgatója szerint az emberek többsége nem akar négy-öt fizetős app között váltogatni.

A fizetési cég igazgatója szerint az emberek többsége nem akar négy-öt fizetős app között váltogatni. 

A fizetős karkötő például izgalmasabb, mint az app (Forrás: VISA)
A fizetős karkötő például izgalmasabb, mint az app (Forrás: VISA)
(fotó: Visa)

A magyarországi mobiltárca rossz hónapot zárt: a telekommunikációs cégek mobilos fizetési lehetőségei tavasz végére megszűnnek. Teljesen nem maradunk fizetési szolgáltatás nélkül. A Gránit Bank appjából elérhető Gránit Pay szolgáltatás és az OTP Mobile Simple appja között lehet választani.

A Visa egészen más problémára hívta fel a figyelmet Amerikában. Alfred F. Kelly vezérigazgató a cég legutolsó pénzügyi negyedévét ismertető konferenciahívás alatt jegyezte meg, hogy túltengenek a mobiltárcák.

Úgy látom, hogy túl sok tárca van. Az ügyfelek nem akarnak majd ötven különböző tárca appal rendelkezni, és mi sem remegünk az izgalomtól, hogy benne legyünk a tárcaüzletben…

– mondta a vezető.

Hogy miről beszélt pontosan? Arról, hogy a Google viszonylag hamar piacra dobott Walletje mellett van még Apple Pay, Venmo, Samsung Pay, AliPay, Walmart Pay, sőt még az IBM is rendelkezik saját mobiltárcával. Ez korántsem teljes felsorolása a tárca szolgáltatásoknak, ezek csupán a legnagyobbak.

Egy appot keresnek egy feladatra

Abban a világban pedig, ahol a felhasználók valójában nem szeretnek ezer appot telepíteni, felesleges ötven különböző tárcát üzemeltetni. Kelly szerint azt is túlzás feltételezni, hogy 4-5 szolgáltatás között váltogatnának az ügyfelek.

A mobiltárcák a Visa Checkout nevű szolgáltatása kapcsán kerültek szóba, ami 2014-es elindítása óta 18 millió felhasználót toborzott magának. A Connect jelenleg 23 országban elérhető, és vannak tervek a bővítésére. A Visa vezetője úgy látja, hogy az európai piacon még van esély a készpénzes fizetések leváltására.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?