Még ki kell szállni a kocsiból a tankoláshoz. De a kasszához már nem feltétlenül kell odafáradni. Így lehet megúszni egy benzinkutas kitérőt Wunderbaum- és csokivásárlás nélkül.

Új kényelmi funkciót vezetett be a Shell az amerikai piacon. A Chrysler, Dodge, Jeep és Ram autók tulajdonosai már a kocsi fedélzeti rendszerét használva is tudnak fizetni az üzemanyagért.

Az új típusú tranzakciókat Fiat Chrysler autókonszern által kifejlesztett FCAU UConnect Market nevű fizetési platform teszi lehetővé. A platformot tavaly nyáron jelentette be az autógyár, akkor azonban még nem vezették be. A benzinkutak mellett a járművek érintőképernyőjén parkolást, pizzarendelést és a yelpes éttermi foglalások kezelését is.

Az Amerikában bevezetett shelles megoldás nem csak a fizetést, hanem a hűségpontok gyűjtését is támogatja. Remek lehet azoknak, akik amúgy mindig elhagyják a hűségkártyáikat, mert egy kocsival ezt viszonylag nehéz megtenni.

Végül egy technológiai érdekessége is van a UConnect Marketnek. A szükséges hardverkomponenssel rendelkező autók automatikusan letöltődő (over-the-air, OTA) frissítésként kapták meg a szoftvert. A sofőröknek a kisujjukat sem kellett mozdítaniuk, hogy tankolás után ne a pénztárhoz kelljen indulniuk, hanem szállhassanak vissza a kocsiba.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?