Az ügyfél által preferált név használatának nem kéne nehéznek lennie, mégis hatalmas lépés.

Amerikában „uncarrier”, azaz szokatlan mobilszolgáltató néven fut a T-Mobile, és néha ki is érdemli (Fotó: Mike Mozart CC-BY)

Kicsi, de nagyon lényeges fejlesztést lépett meg az amerikai T-Mobile. A cég T-Mobile Money nevű fizetési terméke támogatni fogja a Mastercard True Name nevű funkcióját. Ez a rizsától megtisztítva annyit jelent, hogy a fizetési funkcióban, a hívókijelzésben és egyéb területeken a felhasználók azon a néven jelennek majd meg, amit beállítottak maguknak.

A True Name főleg a transzszexuális és non-bináris identitású ügyfeleknek szól. Ők azok elsősorban, akik nem a születésükkor, az anyakönyvbe bejegyzett néven szeretnének feltűnni, hanem a választott, megélt nemükhöz kapcsolódón vagy egy neutrálisabban. Ugyanakkor segítség lehet azoknak is, akik valamilyen személyes ok miatt nem szeretik a nevüket, írói álnevet használnának a bankkártyájukon és így tovább.

A funkcióra azért van szükség, mert a fizetéskori ellenőrzésként gyakran megtagadják azoknak a kiszolgálását, akiknek más van a kártyájára és az igazolványába írva. A szolgáltató szerint ennél a fizetési módnál nem merül fel ilyen ellenőrzési kör, ezért a betéti kártyák esetében fellépő problémák megspórolhatók.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?