Új szolgáltatáson dolgozik az Apple, olyanon, ami kártyaelfogadásra teszi alkalmassá az iPhone-okat.

Forrás: Apple

Nem újdonság, hogy egy NFC olvasóval és a megfelelő appal felszerelt okostelefon használható fizetési terminálként. Az iPhone-ok azonban ebből a trendből eddig kimaradtak, mert az Apple nem ad hozzáférést külső fejlesztőknek a készülék NFC-alrendszeréhez. A Bloomberg információi szerint a cég közel van ahhoz, hogy bemutassa a fejlesztését, amivel az iPhone-okat is lehet majd terminálként használni.

A termékfejlesztés legalább 2020 óta zajlik. Ekkor vásárolta fel az Apple a Mobeewave nevű mobilos fizetést fejlesztő kanadai startupot 100 millió dollárért.

Kerülőutak természetesen léteznek, nem csak androidos mobilt lehet kártyaolvasóként használni. Jelenleg azonban megspórolhatatlan egy, a telefonhoz csatlakoztatott külső eszköz, ami az NFC-olvasást elvégzi.

A piacon több cég található, amely ilyen hardvereszközöket és háttérszolgáltatásokat értékesít. Ilyen például a jelenlegi amerikai piacvezető a Square. A hír hatására a Square részvényeinek értéke csekély mértékben csökkent. Pedig még nem is tudjuk, hogy az Apple kivételesen képes lesz-e olyan jutalékot megállapítani, amely miatt vele szerződnek le azok a KKV-k, akiknek van más választásuk is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?