A szelfi mellett sajnos pénzre is szükség lesz, de az biztos, hogy a MasterCard biometrikus azonosítási megoldásai elérhetővé válnak.

A szelfi mellett sajnos pénzre is szükség lesz, de az biztos, hogy a MasterCard biometrikus azonosítási megoldásai elérhetővé válnak.

(Forrás: MasterCard)
A telefonos appok is bekerülhet az érintős azonosítás (Forrás: MasterCard)

Jövő áprilistól Magyarországon is elérhető lesz a MasterCard biometrikus hitelesítési megoldása. Magyarul: ujjlenyomattal vagy akár szelfivel is fizethetünk majd. A lehetőséget a PSD2 nevű, idén hatályba lépett európai szintű törvény és az erős ügyfél-hitelesítés követelményének való megfelelési kényszer teszi lehetővé.

A kártyatársaság és az Oxfordi Egyetem kutatása szerint a vásárlók többsége a jelszavak vagy a számkódok helyett kényelmesebbnek érzi a biometrikus azonosítást. Az ujjlenyomatunk leolvasásához vagy a kamerába mosolygáshoz kevesebbet kell gondolkodni, és nem lehet elfelejteni. Amellett, hogy a felhasználók 93 százaléka kedvelné ezt a fizetési módot, a banki szakemberek 92 százaléka is szívesen venne ilyen szolgáltatást.

A felmérés azt is kimutatta, hogy a gyors, biometrikus azonosítás használata esetén csökken annak a valószínűsége, hogy a vásárló beleun a fizetési folyamatba. Az SMS-ben kiküldött egyszer használható kódok esetén erre hetven százalékkal nagyobb az esély.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?