Sokat spórolhat az, aki nem autózik körbe-körbe az országban és ésszel vesz matricát.

Fotó: Nagy Barnabás // CC-BY

Valószínűleg nem újdonság, de felvállaljuk, hogy most vettük észre az Autópályamatrica.hu tervezőjét. Egy olvasó hívta fel a figyelmünket arra, hogy a linkelt oldalon egyszerűen ki lehet számolni, mennyit spórolunk, ha az éves vagy a havi országos autópálya matricák helyett megyei matricákat vásárolunk.

A számítást természetesen felrúgja, ha nem csak egy-egy szokott útvonalon közlekedünk. Mihelyt bekerülhet pár új megyéket érintő út az éves tervbe, onnantól megdől az okoskodás. Azok viszont, akik ingáznak, csak a családot látogatni járnak el egy másik városba 10-20 ezer forintot is spórolhatnak évente.

A havi matricák beszerzése természetesen nem annyira kényelmes, mint igény esetén befizetni egy havi matricára. Még akkor sem, ha az ember egy hazalátogatás előtt tipródik egy kört, hogy a tíz napos vagy a heti matrica-e a jobb választás.

A kalkulátor régi internetes műfaj. Amióta lehet számításokat elvégző, állítgatható kódot rakni a weboldalakba, azóta gyártanak ilyeneket. De ez a pályamatricás egyszerűen annyira jól sikerült, hogy nem lehet mellette szó nélkül elmenni. Még akkor sem, ha az ember a végén egy másik szolgáltatásból vagy mobilappból veszi meg a matricáit.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?