A telefonokat és tableteket terminállá változtató Tap to Phone technológia sikerén felbuzdulva folytatja a fejlesztést a Visa.


Felhőalapú fizetéselfogadási platformmal bővíti a Visa az eszköztárát. Az új platform azért született, mert a telefonokat és tableteket terminállá változtató Tap to Phone technológia a vártnál sikeresebbnek bizonyult.

Az új platformmal lehetővé válik, hogy ne egyes eszközökbe legyen beágyazva a fizetési folyamat lebonyolítását segítő hardver. Ehelyett az ügyfelek egy felhős megoldással kommunikálva tudnak pénzt küldeni. A Visa szerint a technológia a terminálok és mobilgyártók mellett az IoT eszközökkel foglalkozó cégek számára is lehetőséget jelent.

A rendszer használatához természetesen a terminálként használt eszköznek rendelkeznie kell internetkapcsolattal. Amennyiben ez megvan, akkor a szoftverfrissítéseket, az analitikát és az egyéb hálózati szolgáltatásokkal való bíbelődést megoldja a Visa szerveroldalon. Így az ügyfeleknek nem kell szervert üzemeltetni, informatikust felvenni vagy legalább egy bármikor felhívható rendszergazdát tartani a telefon gyorstárcsázójában.

A felhőalapú fizetési platform integrálva tartalmazza a Visa BPNL-megoldását, csak be kell kapcsolni. Van benne csalásdetekció, gyors szerződéskötés és adatelemzés. Emellett a világ különböző pontjain különböző fintechekkel való együttműködéseket is tesztel a cég.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?